Stoere kajuitzeilboten

Huur een van de stoere kajuitzeilboten van Vlootzeil en ga ermee het water op vanaf Naarden of Monnickendam.
Vlootzeil heeft 3 type zeilschepen: de Jakon 1, de Koopmans 30 en de Cobra 850. De schepen zijn uitstekend geschikt voor de Nederlandse wateren en hebben goede zeileigenschappen. Door de grotere afmetingen zijn de Cobra 850 en de Koopmans 30 comfortabel voor 5 personen, en hebben beide een vaste WC. De Koopmans 30 heeft een groot voordek. De Jakon 1 beschikt over 4 kooien.

Honden aan boord zijn geen bezwaar.

Thuishavens aan het IJsselmeer

In Naarden ligt de Jakon 1.
De haven ligt direct aan de Randmeren. De Randmeren zijn rustig van karakter en geschikt voor de minder ervaren zeilers. Om onze wereldse wereld niet te groot te laten lijken kunnen we daar eilandjes aangaan. Vooral erg leuk voor gezinnen met kinderen. Het IJsselmeer is goed bereikbaar. Vanuit de haven bakboord uit, onder de Hollandse Brug door zie je het eiland Pampus al liggen. Het water van het IJsselmeer ligt aan je voeten. De havens van Durgerdam, Muiden, Volendam, Marken, noem ze maar op, zijn allemaal even aardig om aan te doen.

In Monnickendam liggen de Koopmans 30 en de Cobra 850.
Monnickendam is een klein stadje tussen Volendam en Amsterdam. Via de Gouwzee ben je heel snel op het IJsselmeer. Tochten naar Volendam, Hoorn en bijvoorbeeld Enkhuizen en Urk, met zijn echte vissershaven, zijn allemaal erg aantrekkelijk.

Inboedel Jakon 1, Koopmans 30 en Cobra 850

Er is een kompete uitzet aan boord met o.a. een 2 pits kookgelegenheid en zwemvesten voor volwassenen. Zwemvesten voor kinderen zijn op aanvraag te huren (weekeinde 10, week 20).
Wat je wel mee moet nemen: slaapzakken, hoofdkussens, kussenslopen, onderlaken en theedoeken.

Divers

Worden de schepen voor een week of langer gehuurd dan behoren tripjes naar Friesland en het Wad tot de mogelijkheden.

Op het IJsselmeer en het Wad is ruim voldoende zeilervaring een vereiste.

Gedurende de weekeinden is het mogelijk een schipper in te huren voor instructie of begeleiding.
 

Meer informatie en/of boeking

Wil je nog meer informatie of boeken, bel 018 33 51 831 / 06 2422 9969. Of stuur ons een e-mail met je adres-gegevens en je ontvangt automatisch onze folder en een aanmeldingsformulier.